Аргир Бояджиев е новият изпълнителен директор на Пристанище Бургас

Аргир Бояджиев бе избран за изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” АД след 20-минутно заседание на новия директорски борд на дружеството. Председател на борда ще бъде другият представител на БСП – Стойко Танков. Негов заместник ще е Диян Димов, общински съветник от ГЕРБ и изпълнителен директор в надружеството между 2010 и 2013 г. Той бе назначен Съвета на директорите на 26 август т.г. от министъра на транспорта на мястото на досегашния изпълнителен директор Николай Тишев и това предизвика размяна на позициите.

След отстраняването на Тишев, който е и областен лидер на БСП, друга смяна в директорския борд на пристанището не бе извършена. Така представителите на БСП останаха мнозинство и с решаващи гласове в управлението на дружеството.

Аргир Бояджиев е член на Общинския съвет на БСП , бившият директор на РДВР-Бургас (1995-1997), бивш изпълнителен директор на Пристанище Бургас (2005-2010), дългогодишен член на Съвета на директорите на Пристанище Бургас, включително и във времето, когато изпълнителен директор беше Диян Димов. До днес Аргир Бояджиев беше председател на директорския борд на порта.