Бургас отново е танцова столица

Над 250 състезателни двойки от България, Германия, Русия, Сърбия,Чехия, Унгария, Гърция, Франция, Украйна, Испания, Дания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Южна Корея, САЩ ще вземат участия в Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“2014. Той ще се проведе на 30 и 31 август/събота и неделя/ в зала „Младост“.

Основни организатори на спортния форум, който се провежда за 29-и път, са Община Бургас, БФСТ и КСТ“Бургас 1975“.

„Това е изключително престижно състезание, което представя в града ни елита по спортни танци“, заяви по време на пресконференцията д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт в Община България.

Сред най- атрактивните и успели двойки, които ще вземат участие в турнира са Юри Симачов и Анастасия Клокотова, 6-ти в световната ранглиста и Ерик Теста и Федерико Брецо.

Домакините от КСТ „Бургас 1975“ ще се представят в турнира с 27 танцови тандема.

„Най- големи амбиции имаме за представянето на Георг Кирякова и Християна Бургазлиева, Лоренцо Сика и Ванеса Манева,Иван Гарастоянов и Габриела Бургазлиева“, обясни Андрей Тодоров, председател на клуба.

Елитният турнир ще се проведе по традиция, под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

Продажбата на билети ще бъде в двата дни на състезанието на касите пред зала „Младост“. За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години, входът е свободен.

За първи път в рамките на двата състезателни дни ще се поведе и турнирът „Rising stars“. Състезанието е за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандарти танци, като в него могат да участват двойки скоро влезли в групата над 19 години.

С подобен ранг и отново за първи път в рамките на състезанието ще се проведе и Международен турнир на групите над 21 години, разясни Веселина Деведжиева, началник oтдел“Спорт“ в Община Бургас.