Ветроходците от Приморско сe сдобиха с нови лодки

Млади надежди от ветроходния клуб в Приморско се сдобиха с нови лодки по проект „Закупуване на лодки за подготовка на деца и младежи по морско и ветроходно дело с цел кадрово подпомагане на риболова, яхтения туризъм и алтернативна заетост на населението от община Приморско“. Проектът е на обща стойност 46 616, 00 лв. и е разработен по програма на МИРГ – Приморско – Созопол – Царево.

Общински морски клуб – Приморско се сдоби с три нови лодки, с които младите надежди ще се състезават  в клас „Оптимист”. За безопасността на децата е предвидена и Осигурителна лодка тип „РИБ”, която също част от проекта. Лодките са снабдени с необходимото за ветроходците оборудване.

Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов присъства на ритуала за пускане на новите лодките по вода. Той поздрави ветроходците, като им пожела много бъдещи успехи с новите придобивки.

Общински морски клуб по ветроходство е създаден през 2005 година. С годините обучение в него са преминали много деца от община Приморско. Сега в клуба членуват 25 състезатели, сред които изявените спортисти братята Кристиян и Даниел Бодурови, спечелили множество призови места по ветроходство.