Корабно платно от детски рисунки ще се развее в Бургас

Впечатляващо корабно платно, изработено от детски рисунки, е една от над 50-те инициативи, които ще се осъществят в рамките на Детския панаир в Бургас на 23 и 24 август. Най-големият детски фестивал в България по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др., които ще се провеждат в Морската градина и на сцена Охлюва от 10.00 ч до 18.00 ч. Децата ще могат да се включат както в познатите вече ателиета по изкуства – Грънчарство, Тубизъм, Ебру, Декупаж, Отпечатъци, Пискел арт и др./, така и в тематичните за морския град- Рисуване на мидички, Пясъчни рисунки. Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.

Освен ателиетата, Фондация „Изиарт” е разработила специални игри за град Бургас. По традиция част от тях ще бъдат в Регионален исторически музей, а други – в централната градска част. За децата, които се справят с предизвикателството на игрите, са предвидени много награди.

Детски панаир Бургас се организира от Фондация „Изиарт”, съвместно с Община Бургас, а финансирането на проекта е от Фондация „Америка за България”.

„Нашата цел е да дадем поле за изява и да насърчим таланта на всяко дете, да запалим интереса им към различните изкуства и културни институции – музеи, театри, галерии. За нас основна мисия е децата да се докосват до света на творчеството, културата, образованието и спорта, да могат по забавен начин да открият музеите и галериите във всеки един град. В Бургас ви очакват много, много интересни нови игри и ателиета, ще ви очакваме“, споделя Станка Желева – председател на Фондация „Изиарт”.

ВРЕМЕ И МЯСТО

23 и 24 АВГУСТ 2014 г. / 10:00ч. до 18:00ч. /

Приморски парк, КЦ Морско казино, открита сцена Охлюва.

ОРГАНИЗАТОРИ

Фондация Esayart

Фондация Америка за България

Община Бургас

ПАРТНЬОРИ

Фондация ХХ триола-квинтола

РИМ Бургас

Етнографски музей

Природонаучен музей

Държавен куклен театър Бургас

Imaginarium

АТЕЛИЕТА и СПЕКТАКЛИ

-Изкуство и рисуване

-Йога

-Стъклопис

-Макиаж

-Пясъчни рисунки

-Грънчарско ателие

-Бижута

-Цветя от салфетки

-Енкаустика

-Фотография

-Детски играчки

-Народни танци и игри

-Урбанистична игра

-Плъсти

-Детска архитектурна работилница

-Рисунка на асфалт
-Търсачи на съкровища

-Пожарникари

-Декупаж

-Монотипия

-Ветрила

-Животни от картон

-Рисунки с вода

-Зумба

-Скулптура

-Подводно пътешествие

-Мисия в космоса

-Стенопис

-Глобус

-Бижута

-Катапулт

-Пиксел арт

-Фокуси

-Хвърчила

и още много други любопитни

и забавни ателиета….