Мост от архаичното към модерното в МФФ Бургас` 2014

42-то издание на Музикалния фолклорен фестивал ще следва линиятаот архаичното към модерното. За тази цел се подготвят нова сценография, звукови ефекти и мултимедия, обявиха на пресконференция организаторите от Община Бургас.

Най-старият фестивал в страната ще се проведе в дните от 18 до 22 август. Граждани и гости на града ще се срещнат с фолклора на 9 държави: Босна и Херцеговина, Грузия, Кипър, Косово, Полша, Сърбия, Турция, Чехия и България. Колоритната програма включва 2 дефилета и 8 концерта в центъра и комплексите на града.

Фолклорната палитра на фестивала ще бъде показана във всички райони на община Бургас. Основните сцени ще бъдат Летният театър, Морска градина, площад „Атанас Сиреков“ пред Община Бургас, зала „Младост” в к-с Славейков, открита сцена в к-с Изгрев. Специално подготвени  програми ще видят и жителите на кварталите Долно Езерово, Сарафово, Крайморие, Лозово и Ветрен.

В най-големия бургаски комплекс “Меден рудник” са предвидени два концерта –  на 20 и21 август от 20.30 часа, на открита сцена в парка на зона Б.

МФФ Бургас`2014 ще започне на 18 август от 20 часа в Летния театър. Носителите на наградата „Нестинарка“ – фолклорен ансамбъл „Пазарджик“ ще представят страната ни в първата вечер на фестивала. По традиция събитието ще завърши с галаконцерт с участието на всички състави на 22 август от 20 часа.