Областният управител на Бургас се срещна с посланика на Украйна

На 26 .08. т. г. в сградата на областна администрация в Бургас Павел Маринов, Областен управител на Област Бургас прие по негово искане извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Негово превъзходителство Микола Балтажи. На срещата присъства и почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов, както и зам. областния управител на Бургаска област Евгени Врабчев и главния секретар на областна администрация Севим Неджатиева.

По време на разговора преминал в сърдечна и дружеска атмосфера Н. Пр. Микола Балтаджи сподели, че България и Украйна имат общи икономически и политически интереси, както в региона на Черно море, така и в Централна и Източна Европа. Украинско-българските отношения винаги са били пример за приятелско сътрудничество – защото нашите страни имат общи исторически, религиозни и етнически корени. В Украйна се намира и най-голямата част от българската диаспора в чужбина.

Павел Маринов от своя страна запозна госта с големите икономически възможности на Бургаска област за по-нататъшното развитие и укрепване на българо – украинските стопански и културни отношения и отправи покана чрез Н. Пр. посланика на Украйна у нас към представителите на украинския бизнес за участие на предстоящия Втори международен инвестиционен форум, който ще се проведе под патронажа на Областния управител през октомври т. г. в Бургас.