Офисни площи от висок клас не достигат в Бургас

Бургаският екип на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ България започна първия си работен ден с много гости и специална огромна торта, която раздели с тях. Компанията е ситуирана в мол Галерия Бургас, защото единствено там условията най-добре удовлетворяват изискванията й за разполагане на техниката и работните места. В най-голямата зала ще бъде разположен кол центърът, от който ще се провежда електронна търговия с точки по целия свят.

Съвсем скоро още две големи IT компании ще разкрият свои представителства в Бургас, съобщи минути след прерязването на лентата кметът на града Димитър Николов. Той апелира към частния бизнес да насочи инвестиции към строителство на офисни площи от клас „А”, тъй като такива в Бургас са малко, а компании в областта на високите технологии, които търсят офиси в града, имат високи изисквания.

Бизнес инкубаторът, който скоро ще бъде открит, ще предостави възможност за провеждане на обучение в областта на компютърните технологии и езиците, стана ясно днес.

До края на 2014 година в „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ – Бургас ще работят повече от 200 млади специалисти. Заедно със семействата си тук се завръщат и бургазлии, работещи в столичния офис на компанията.