Предстартова треска – след ден е плувният маратон до Острова

Официалният старт на плувния маратон от остров „Света Анастасия“ до Моста ще бъде даден в 10.05 ч. на 9-ти август /събота/. Всички, желаещи да участват, трябва да се явят в същия ден в 07:00 ч. на Моста за предварителен медицински преглед,  регистрация, инструктаж и транспортиране до острова, уточняват от общината.

Интересът към състезанието е голям, както от професионалисти, така и от любители на традиционните за град Бургас плувни спортове. Разстоянието от острова до Моста по права линия е 6400 м., като трябва да бъде преплувано от състезателите без помощни средства в свободно избран стил. Организаторите са осигурили парични награди за двете категории – мъже и жени, които ще бъдат раздадени на класиралите се от 1-во до 10-то място. Специални награди ще получат също най-предно класирал си бургазлия, най-предно класирал се участник над 40 г. мъж, жена.

Събитието се организира съвместно от Oбщина Бургас и Плувен клуб „Бриз“.

Официалната церемония по награждаване ще започне в 13.00 ч. на 9-ти август /събота/ на Моста, като на нея ще присъстват г-н Димитър Николов – кмет на Община Бургас, и г-жа Таня Богомилова – Генерален секретар на Българска федерация плувни спортове, Олимпийска шампионка от Сеул 1988 г. в дисциплината 100 м. бруст.