Пътуващото лятно кино спира в Бургас

„Пътуващо лятно кино на БНТ 1“ идва в Бургас в последния ден на август. Кинолюбителите ще могат да се насладят на филма „Кецове“.

Прожекцията ще започне в 21.00 часа на пл. „Атанас Сиреков“, пред сградата на общината. Инициативата се осъществява със съдействието на Община Бургас.

Лентата от 2011 година на режисьорския тандем Иван Владимиров и Валери Йорданов разказва историята на група младежи отправили се към морския бряг, в опит да избягат от проблемите и сивотата на ежедневието.

Като съпътстваща атракция в 18:30 часа в неделя ще отвори врати и Пътуващата детска библиотека за размяна на книги. Там на място малките ще могат да обсъждат своите любими истории и герой от детските книжки и да ги четат от Гигантския стол на четенето на БНТ 1.

„Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ е национална кампания за възстановяването на изчезващите летни кина в България.  През последните две години формата е изминал над 12 000 км., а над 60 000 души са се насладили на 87 прожекции на български филми под открито небе.