Солени ветрове се завихрят в Бургас за шести път

Фестивалът на изпятата поезия „Солени ветрове” събира бардове от страната и чужбина в Бургас. Той ще се проведе на 29 и  30 август на открита сцена „Охлюва”, където популярни и непознати поети с китари ще покажат своя талант в шест концерта. Програмата на фестивала, който се осъществява с подкрепата на община Бургас, включва концерт на сатирични песни и пародии, поетични рецитали и, разбира се, конкурс за нови песни под мотото „Срещу вятъра”.

„Солени ветрове” се провежда за шести пореден път. Той е организиран от Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ” и Клуб за авторска песен „Кръгът на Барда“. Над 40 поети с китари ще представят изкуството си на фестивала. Сред тях са и гости от Ирландия, Франция, Македония, Русия. Специално за „Солени ветрове” от Париж пристига Ирина Жекова.  Сред участниците тази година има 7 дуета и седем участника на възраст от 12 до 22 години.

В съпътстващия поетичен конкурс „Срещу вятъра” тази година се включиха 67 български автори. Жури в състав:  Балчо Балчев, Атанас П. Стоянов и Иван Кожухаров номинираха  за награди Иван Андреев от Пловдив, Николай Дялков от Тополовград и Румяна  Василева от Варна.

ПРОГРАМА

Място на провеждане – гр.Бургас, открита сцена „Охлюва”, Морската градина.

                                     29 август, петък

17,30 ч.       „Песента на барда“ – І част. Представяне на участниците.

20,00 ч.      „Бардовете по света“. Популярни песни на български и чуждестранни бардове и представяне на чуждестранните участници.

30 август, събота

17,30 ч.      „Песента на барда“ – ІІ част. Представяне на участниците.

18,30 ч.      „Кучешката вахта”.  Концерт сатирични песни и пародии.

20,30 ч.      „Срещу вятъра” – конкурс за нова песен.

         „Срещу вятъра” – с поезията на номинираните в поетичния конкурс

21,30 ч.      „Бардове без китара“ – с поезията на Балчо Балчев.

21,40 ч.      „Солени ветрове” – награждаване.