Старото несебърско кметство „възкръсна” за празника на града

Възстановено в автентичния си вид, така както е изглеждало през 1929 г., старото несебърско кметство „възкръсна” за празника на града. Реставрираната и реконструирана сграда бе официално открита на 15 август от кмета Николай Димитров, председателят на Общинския съвет  Благой Филипов и Васил Киров – най-дългогодишен кмет, управляват 14 години морския град.

„Първата копка направихме през миналия Великден като знак за нещо ново, възраждащо се и значимо. За това сега можем да кажем, че старото –ново кметство на Несебър „възкръсна”, каза при откриването на сградата Николай Димитров.

На церемонията по откриването присъстваха и много стари служители на общината, които са работели в сградата преди години, когато тя все още е била функционираща.

Кметството ще има представителни функции. На първия етаж на сградата е разположена ритуална зала, където ще се сключват гражданските бракове. Несебър набира все по-голяма популярност като дестинация за сватбен туризъм. Вече са постъпили и много заявки за бракосъчетания, които ще се извършат в новото-старо кметство

На втория и третия етаж са конгресната зала и приемната, където ще бъдат посрещани чуждестранните делегации и дипломати, ще се провеждат семинари и срещи. Помещенията ще бъдат на разположение и на месните обществени организации.

Над 1 млн. лв. е вложила общината във възстановяването на старото кметство. Сградата е с разгъната площ  800 кв. м., реставрацията й продължи 7 месеца.