Три нови фирми стъпват в Индустриална зона Бургас

Три фирми стъпват в Индустриална зона Бургас тази есен, съобщи кметът Димитър Николов. Те ще отворят над 120 работни места, а общият размер на инвестициите за изграждане и оборудване на производствата е за 10 млн. евро.

До дни започват строителните дейности по изграждане на базата на габровската фирма „Зоомаркет“ ООД . Теренът е разположен на площ от 2324 кв.м в индустриален парк – Бургас. Фирмата е с дългогодишен опит в търговията с храни за домашни любимци.

Бургаската фирма „Вихри“ ЕООД вече е направила първа копка на своя обект. Той е на площ от 4945 кв. метра, а след като се изгради предприятието ще разкрие 40  работни места.

„Термал Инженеринг“ ООД е третата фирма с инвестиционни намерения в индустриалната зона на Бургас. Основната й дейност е свързана с проектиране, доставка, монтаж и сервиз на отоплителни, климатични, вентилационни, слънчеви и газови инсталации От фирмата вече са предоставили визуализации на своя проект. Бъдещата сграда ще бъде съобразена с всички европейски изисквания. Проектът предвижда шоурум, производствен цех, сервизна и складова част. Размерът на инвестицията възлиза на 2 800 000 лева, работните места, които ще се разкрият първоначално са над 60.

В момента с пълна сила върви изграждането на канало-помпена станция в индустриалния парк, която ще обслужва цялата зона на територия от 400 дка. Тя е ключов и много важен елемент на техническата инфраструктура на зоната. Вече е осигурена инфраструктурата на близо 80 дка, което е 1/3 от цялата територия на парка.

Ролята на „Индустриален парк“ е да създаде условия за разкриване на нови производства и работни места. Разработва се нова концепция и пакет от услуги, които да бъдат предоставяни на потенциалните инвеститори. Досега са сключени договори с шест фирми.