Художникът Йордан Ангелов е избраник на областния управител на Бургас от „Приятели на морето”

На шестата национална изложба – биeнале „Приятели на морето” традиционната награда на Областния управител на област Бургас бе присъдена на бургаския художник Йордан Ангелов за творбата му „Пристан”.  След закриване на изложбата картината ще обогати богатата колекция от творби на поколения именити български художници, които грижливо се съхраняват и са експонирани в сградата на областната администрация.

След като разгледа изложбата, областният управител Павел Маринов изрази удовлетворението и възхищението си от изключително високото художествено ниво и естетическа ценност на представените творби.

За изминалите 46 години, от както съществува националната изложба „Приятели на морето”, тя напълно оправда реномето си на една от най-значимите и престижни извънстолични изяви на съвременното българско изобразително изкуство. Според Павел Маринов изключително високото естетическо равнище на тазгодишното издание напълно потвърждава тезата, че Бургас и Бургаска област отдавна са не само крупен икономически, туристически и транспортен център, но и важно духовно и интелектуално средище в съвременната ни национална култура.

Областният управител Павел Маринов изразява своята благодарност към Община Бургас, Дружеството на художниците – Бургас  и Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” благодарение, на които стана възможно и през тази година биеналето „Приятели на морето”- 2014 година – един истински празник на духа и тържество на възраждащия се интелектуален престиж и културно превъзходство на Бургаска област.