„БСП- лява България“ разчувства до сълзи жители на Ново Паничарево

Вторият в листата на партия БСП – лява България Атанас Зафиров заедно със семейството си, областният лидер на БСП – Бургас Николай Тишев, кандидатът за депутат Димитър Гочев направиха дарителска акция на пострадалите от нечовешкото бедствие, поразило село Ново Паничарево. 

Хората ги посрещнаха със сълзи на радост и отчаяние. Никой от представителите на останалите партии не ги е посетил до момента. Никой не е проявил до сега човешкото си отношение и не е показал състрадателност. Никой не се е заинтересувал как и къде нощуват. Някой от къщите са превърнати в руини от водната стихия . Точно тази трагедия накара кандидатите за депутати от БСП – лява България да съберат дрехи, да закупят чаршафи, олекотени завивки, детски дрешки и играчки, памперси и да отидат при бедстващите.

Към акцията на хуманност със солидна сума пари се включиха водачът на листата Петър Кънев, както и третият в листата кандидат –депутат Пенко Атанасов, коалиционният партньор Емил Георгиев и Атанас Зафиров. Парите дариха на най-пострадалото семейство в селото Ненкови, чиято къща е в непосредствена близост до реката. Водата не е пожалила домът им. Бетонната ограда е срината със земята, а в къщата нивото на водата е стигнала три метра. 60-годишната Пенка със сълзи на очи разказа за кошмарната нощ и благодари на кандидатите за депутати от БСП – лява България жеста към нея и семейството й. Освен пари, Пенка получи хладилник, топли дрехи и спално бельо.

Стоянка Йорданова беше другата зарадвана от вниманието и щедростта на кандидатите за депутати от БСП – лява България. Жената не спираше да плаче през цялото време и да благодари за този хуманен жест. „ Ние живеем до реката, поне три жалби съм писала до кмета от ГЕРБ на Приморско – Германов. Да дойдат и да изчистят коритото на реката. Никой не ми отговори, никой не дойде да разчисти. И сега след наводнението, кметът Германов пак не дойде, Вие сте единствените, които ни обръщате внимание”- разказваше през сълзи Стоянка. Водната стихия е разрушила първия етаж от дома им, покъщнината съхне на двора. А внучето й, момченце на година и осем месеца, сега няма къде да спи на сухо.

Кандидатът за депутат Атанас Зафиров дари памперси, топли дрехи, завивки, детски дрешки и играчки на Стоянка и внучето й.

„Искрено благодаря и нека Господ Ви помогне на изборите”- с тия думи жената изпрати Зафиров, както и останалите от дарителската кампания. Вторият в листата на БСП – лява България Атанас Зафиров, областният лидер на БСП – Бургас Николай Тишев и Димитър Гочев, също кандидат за народен представител от листата на „БСП – лява България“, зарадваха и други дечица с лакомства и дрехи. Дарение отиде и при 4-годишната Красимира и нейния батко Стоян. 

Дарение получи и 82-годишната Милка Христова, която се оказа ,че има и рожден ден.” Благодаря на Бог, че ме остави жива, благодаря и на Вас, че ни помагате”- каза рожденичката.

Руска Янакиева и Добра Лангидова също получиха топли завивки и чаршафи от кандидатите за депутати от „БСП –лява България“. „Няма да забравим това внимание, което ни оказахте”- сподели Добра. И побърза да изтрие сълзите си с ръка.

След това кандидатите за депутати Атанас Зафиров, Димитър Гочев и областният шеф Николай Тишев огледаха коритото на реката и категорично заявиха, че водният ад в село Ново Паничарево е в резултат на човешка грешка и престъпна немарливост от страна на кмета от ГЕРБ Димитър Германов.

Дарителската акция на партията продължава. Така още веднъж тя доказва, че действително води социална политика и е съпричастна с болката на хората.