Бургас стана оперна академия за втори път

Проф. Елена Филипова е оперна певица с изяви в най-големите музикални театри в света. Тя е единствената българка, покорила сцената на операта в Сидни, Австралия. От много години певицата живее в Германия и провежда майсторски класове в цяла Европа. Преподавател е в университета във Виена по магистърска програма и е народен артист на Германия.

Катя Борисова е завършила пиано в Националната държавна консерватория при професор Обретенов. От началото на 90-те години живее и работи в Австрия, първоначално в Тиролски ландстеатър в Инсбрук. От 1993 година е преподавател в катедра Опера в Университета Моцартеум в Залцбург.

Майсторският клас се провежда за втора поредна година с любезното съдействие на Община Бургас.  В него се включиха студенти от Австрия, Германия, Турция и цялата страна. Заниманията започнаха на 27 август и ще продължат до 3 септември.

Концертът, в който ще участват всичките 17 млади изпълнители от майсторския клас,  ще се състои на 4 септември, четвъртък, от 19 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”. Входът е свободен.