Вицепрезидентът на Babson College в Бостън ще посети Бургас

Вицепрезидентът по приема в американския Babson College в Бостън, Масачузетс ще пристигне в Бургас на 25 септември 2014 година. Г-жа Кортни Минден ще представи пред български ученици един от най-добрите в света университети за предприемачи.

Тя ще се срещне с възпитаниците на Английската гимназия и техни връстници от цялата страна, за да ги запознае с историята, традициите, курса на обучение, изискванията за прием и процеса на кандидатстване във водещия в света университет по предприемачеството.

Посещението на вицепрезидента на Babson College е свързано с обявената пълна стипендия от Фондация „Кроношпан”. Стипендията е на стойност 500 000 щатски долара за четиригодишно обучение, което осигурява бакалавърска степен в областта на бизнеса.

От шанса може да се възползва всеки български ученик, който завършва през 2015 година своето средно образование. Изискванията към кандидатите са да знаят отлично английски език, да притежават лидерски качества и да са ангажирани с важни обществени каузи.

Визитата в Бургас е изключителна възможност за завършващите средно образование ученици от всяко едно българско училище да се срещнат с  Кортни Минден, която е от най – важните хора, вземащи решения при оценяване на кандидатурите за стипендията, и да получат ценна информация относно процеса на кандидатстване и живота в университета.