Кандидатите за депутати от ГЕРБ дариха икона на новооткрит център за деца в Средец

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас уважиха официалното откриване на Трансграничен център за деца, което се проведе днес в Средец. Областният лидер на партията Димитър Бойчев заедно с Иван Вълков и Жечо Станков присъстваха на церемонията по рязане на лентата на дългоочаквания обект, който е осъществен по проект Трансграничен културен център за деца”, Bulgaria-Turkey IPA CROSS-BORDER PROGRAMME(CCI Number: 2007CB16IPO008 -2011-2-101  по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция втора покана.

Осветена икона с изображението на Богородица с младенеца бе връчена на кмета на община Средец инж. Иван Жабов от Димитър Бойчев. Тя ще закриля новооткрития социален център, който ще служи като целогодишна база за културно сътрудничество през граница. В него ще се провеждат съвместни интерактивни извънкласни занимания културни мероприятия и различни инициативи.

На официалното събитие днес присъстваха още кметът на гр. Визе Седат Балкъ, вицеконсулът на Р Турция, гр. Бургас Месут Гидер, общински съветници и жители на града.