Кандидат-депутати от Бургас, Варна и Ямбол се включиха в почистването на вилни зони „Черниците” и „Росенец”

Вилна зона „Черниците” до село Маринка и вилна зона „Росенец” също пострадаха от наводненията, които нанесоха сериозни щети в област Бургас. Днес на място в засегнатите райони, за да помогнат са кандидатите за народни представители от Бургас, Варна и Ямбол, членове и симптатизанти от ГЕРБ.

Във вилна зона „Черниците” Диана Йорданова, Семир Абу Мелих, Атанас Терзиев и Бончо Бончев заедно с водача на листата на Ямбол Иван Чолаков и Димитър Иванов се включиха в разчистването на наводнените къщи. Те премахваха строителни отпадаци, помагаха и за издигане на нови огради.

Във вилна зона „Черниците” има близо 140 къщи, като повечето от тях са били наводнени, домакинската техника също е пострадала. В село Маринка бе обявено и частично бедствено положение. Потърпевшите хора споделиха, че имат нужда най-вече от доброволци, които да разчистят натрупаните боклуци и техника. Те благодариха на представителите на ГЕРБ за бързата и адекватна реакция. Сред първите, които показаха своята съпричастност и подкрепа, бяха водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител Диана Йорданова, които още вчера се срещнаха с хора от вилната зона и заедно с тях огледаха пораженията от пороя.

Ситуацията е още по-тежка във вилна зона „Росенец”. Там кандидатите за народни представители от Бургас и Варна видяха разрушени къщи от водната стихия. Сред тях бяха Снежина Маджарова, Рахим Ибрям, Рафи Янчев и Таньо Костадинов. Колегите им от Варна Краси Кралев, Нели Петрова, Владимир Вълев, Николай Костадинов и други кандидати за народни представители от ГЕРБ-Варна също се включиха в почистването.

Хората споделиха, че са загубили животни и фураж и не помнят подобно бедствие в този район. Кандидатите за народни представители помагаха за отстраняването на отпадъци, дъски и пренасяха кофи с кал. Местните жители се надяват да им бъде оказано съдействие за възстановяване на пътни участъци и техника, както и да бъде изчистено коритото на р. Отманлийска.