Кандидат-депутати от Бургас и Сливен се включиха в почистването на “Ченгене скеле”

Кандидатитете за народни представители от ГЕРБ-Бургас и Сливен отмениха всички предизборни събития и днес цял ден са на място в рибарското селище „Ченгене скеле”, което е едно от най-сериозно засегнатите места в областта. Водачът на листата на ГЕРБ Сливен Десислава Танева. Галя Захариева, Мария Белова, Камен Костов заедно с общинския ръководител на партията в Бургас Иван Вълков, д-р Галина Милева се срещнаха с рибарите и техните семейства и се включиха в почистването на домовете им. Те се разделиха на групи, като една част от тях помагаха на местните в изхвърлянето на повредената покъщина, а други кандидати за народни представители участваха в запълването на повредените улични участъци. По молба на рибарите общинският координатор на ГЕРБ-Бургас Иван Вълков се включи в група, която работеше за възстановяване на електро и водоснабдяването в пострадалия район.

„Темата за нещастието на хората и сполетялото ги природно бедствие породи много спекулации, защото съвпадна с предизборната кампания. В такива моменти е много важно да се обединим и да помогнем на нуждаещите се”, заяви Десислава Танева. По думите й структурата на ГЕРБ-Сливен не за първи път оказва подкрепа при подобни бедствия. Нейни представители са били сред първите, които са се отзовали при пострадалите жители във варненския квартал „Аспарухово”.

След незапомнените проливните дъждове в края на миналата седмица над 50 лодки в „Ченгене скеле” бяха отнесени в морето, като част от тях не могат да бъдат възстановени, а 85 къщи на рибари са били наводнени.

Още в понеделник кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас, сред които Иван Вълков, Жечо Станков, Галя Василева и Живко Димитров посетиха пострадалото рибарско селище и обсъдиха с жителите му възможностите за помощ и справяне с трудната ситуация.

След взето решение от Изпълнителна комисия на ГЕРБ всички кандидати за народни представители ще подпомогнат хората в пострадалите от наводненията региони. В инициативата като доброволци ще се включат всички структури на партията. Ще бъдат осигурени ботуши, лопати, кофи и всичко необходимо за разчистването на наводнените райони. Освен това, ГЕРБ ще осигури за пострадалите домакинства вода и стоки от първа необходимост.