Наградиха деца за доброволния им труд за празника на Несебър

Над 60 доброволци, които ежегодно се включват в подготовката на празника на Несебър, получиха грамоти лично от кмета на града Николай Димитров.

„Впечатлен съм от отговорността на тези деца, които наистина мислят за бъдещето на града. Всяка година те не жалят труд и с готовност доброволно участват във всички инициативи на общината. Сертификатите, които сега им връчваме, вероятно са първите отличия в живота им, затова смятам, че са важни за тях”, каза Николай Димитров минути преди да връчи грамотата на най-малката доброволка – Деница.

Доброволците получиха отличията си в началото на поредната редовна сесия на Общинския съвет и бяха поздравени от председателя му Благой Филипов и от всички общинските съветници.

Близо 100 000 гости посрещна през тази година Несебър на празника си – Успение Богородично. Дни преди 15 август  учениците от местните училища, на възраст от 7 до 18, украсиха града, активно участваха в подготовката на всички мероприятия, а на самият ден рисуваха и създаваха сувенири по улиците на Стария град, посрещаха и упътваха гостите към многобройните сцени, по които се редуваха различните прояви.

Да се включват доброволно в организацията на празника на града за децата на Несебър е вече традиция. През миналата година общината направи филм за тяхната инициатива и го изпрати на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

За да се превърне градът в туристическа дестинация през четирите  сезона общината организира още два големи празника – „Уикенд за любов и вино” през пролетта, и „Есенни пасажи”  през октомври. С доброволен труд учениците от Несебър участват в организацията и на тези два празника.