Реформаторите: Не политиканстваме с проблемите в Бургаско, подготвени сме за тях

За разлика от останалите партии, ние не политиканстваме с проблемите в Бургаско, а сме подготвени да ги решаваме. Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформаторския блок в Бургас и лидер на СДС инж. Костадин Марков. Като ключов заместник кмет по строителството в Община Бургас той има основна роля в превръщането на града в пример за модерна инфраструктура. Три основни приоритета са залегнали в програмата на Реформаторския блок: създаването на нови работни места, изграждането на добра инфраструктура във всяка точка от региона и спешното отваряне на еврофондовете.

Като своя лична кауза в Народното събрание инж. Марков определи приемането на Общи устройствени планове на общините, което ще регулира презастрояването и ще доведе до по-добри възможности за развитието на бизнеса и туризма. Той предупреди още, че ако не бъдат отворени спешно замразените Оперативни програми Околна среда и Регионално развитие ще последва лавина от фалити на фирми и цели общини.

Подготвени сме с решения и именно за това влизаме в предизборната кампания със спокойствие, увереност и амбиция за добър резултат, каза още инж. Марков и се обяви против нереалистичните обещания на другите партии.

Реформаторите разработват и цялостна стратегия за туризма в Бургаска област, каза втория в листата Живко Табаков / България на гражданите/. Той е единственият експерт по туризъм в кандидатските листи в Бургаски регион.

Според д-р Георги Митев, председател на ДСБ Бургас и трети в листата на Реформаторите, сегашното административно деление в страната на селски и градски райони ощетява Бургас. „Градът ни също трябва да има право да кандидатства по програмата за развитие на селските райони, тъй като част от Общината са и малки населени места“, каза д-р Митев. Кои са първите десет в листата на Реформаторския блок в Бургаски многомандатен избирателен район

10. Д-р Татяна Димитрова Михова е единственият лекар отоневролог в района. Тя е родена през 1968 година в Бургас. Член на ДСБ. Завършила медицинска академия в София и специализирала „уши, нос и гърло”. В момента работи в гр. Бургас като лекар оториноларинголог в І ДКЦ. Има и частен кабинет.

9. На девето място е областният координатор на Движение „България на гражданите” Валентин Георгиев Люцканов. Той е роден през 1976 година, завършва средното си образование в ССУМОР-Бургас със специалност „Корабни машини и механизми”. Продължава обучението си в университет „Проф. д-р Асен Златаров” и се дипломира като магистър по специалността „Стопанско управление”. Семеен с едно дете.

8. На осмо място е представителят на БЗНС Дойчо Павлов Дойчев. Той е роден през 1948 година. Има полувисше образование – машини и съоръжения. Занимавал се е с частен бизнес в областта на строителство.

7. На седмо място е председателят на СДС-Айтос Стоян Пенчев Колев. Той е роден през 1972 година в Айтос, занимава се със собствен бизнес, собственик на търговска верига, хлебозавода („Хляб и сладкарски изделия“ ЕООД гр. Айтос) и мелницата в Айтос. Стоян Колев е и общински съветник от СДС в Айтос. Завършил е висше образование в СУ “ Св Климент Охридски“ – специалност теология.

6. На шесто място е председателят на Християндемократическа партия на България – адвокат Ирина Юлий Абаджиева – Репуц. Тя е родена през 1972 година; председател на Инициативен родителски комитет и майка на 4 деца

5. На пето място е общинският председател на СДС – Бургас – Константин Димитров Райков – роден през 1969 г. в Смолян; адвокат, дългогодишен член на синята партия, член на Националното ръководство на СДС. Средното си образование завършва в Английска езикова гимназия гр. Пловдив. Магистър е по право от Бургаски свободен университет. Завършил е академията за политици към Нов български университет. Работил е като юрисконсулт, в момента има собствена адвокатска практика. Женен, с едно дете.

4. На четвърто място е представителят на Народна партия „Свобода и достойнство” – Неджиб Мехмед Акиф. Той е роден на 1978 година в Бургас. Занимава се с частен бизнес в областта на строителството.

3. Георги Митев Митев – роден през 1967 година в град Бургас; председател и регионален координатор на ДСБ – Бургас; д-р по ветеринарна медицина. Има частна практика, собственик на ветеринарна клиника. Главен секретар на Българския ветеринарен съюз – два мандата.

2. Живко Иванов Табаков- роден през 1977 г. в Бургас, общински председател на „Движение България на гражданите”-Бургас. По професия е мениджър, развиващ частен бизнес. Има висше образование – бизнесадминистрация в туризма.

1.Костадин Иванов Марков – роден на 15 ноември 1971 г. в Бургас; зам.-председател на СДС, както и зам.-кмет по строителството в Община Бургас. Завършил е Строителният техникум в родния си град, а по-късно и Университета за строителство, архитектура и градоустройство в София /УАСГ/, специалност „Промишлено и гражданско строителство”. Има магистърска степен по „Строителни конструкции”. Специализирал е политически мениджмънт в НБУ.