Реформаторски блок – Бургас регистрира листата си за парламентарните избори

Коалиция Реформаторски блок – Бургас регистрира в Районната избирателна комисия листата си с кандидати за народни представители от Втори многомандатен избирателен район – Бургас. Документите бяха подаде в РИК от водача в листата и зам.-председател на СДС на национално ниво Костадин Марков, общинския  председател на Движение „България на гражданите”  – Бургас и втори в листата Живко Табаков, зам.-председателя на  ДСБ-Бургас Таня Ляпчева, общинския  председател на СДС – Бургас Константин Райков и областния  секретар на партията Тошко Иванов. Имената в листата с  кандидат-депутати на реформаторите са общо  22.

„Ще дадем всичко от себе си, за да имаме достойно представителство в парламента. Винаги съм казвал, че наши основни противници на изборите са БСП и ДПС. Надявам се  Реформаторският блок да се пребори за такъв резултат, който да е съизмерим, а защо не и по-добър от този на споменатите партии. Надявам се на парламентарните избори важна роля да изиграе и преференциалният  вот, така че  гласовете да са много повече, защото всеки има право да отбележи този, който харесва в листата,  а това неминуемо води до по-високи резултати”,  каза водачът в листата Костадин Марков.

Той заяви, че в бъдещия парламент реформаторите трябва да се стремят към дясноцентристка коалиция, но  при никакви условия няма да влязат   в коалиция или съглашение с участието на ДПС. Както винаги реформаторите са  единодушни, че ще водят позитивна и открита кампания, която ще е базирана на срещи и директен контакт с гражданите. „Основните акценти в програмата са да спасим България. При такава  криза не трябва да се пишат  академични програми, а има  нужда от спешни  политически  решения,  свързани с размразяване на еврофондовете, разрешаване на кризата  в банковата система и стабилизиране на бюджета”, добави Марков.

Сред приоритети в предизборната платформа на Реформаторския блок е запазване на стабилността на банковата система и размразяване на еврофондовете.

Ето и пълната листа:

1. Костадин Иванов Марков

2. Живко Иванов Табаков

3. Георги Митев Митев

4. Неджиб Мехмед Акиф

5. Константин Димитров Райков

6. Ирина Юлий Абаджиева – Репуц

7. Стоян Пенчев Колев

8. Дойчо Павлов Дойчев

9. Валентин Георгиев Люцканов

10. Татяна Димитрова Михова

11. Вълчо Иванов Чолаков

12.  Мехмед Хасан Катърджъолу

13. Кирил Димитров Крушков

14. Тошко Гетов Йотов

15. Халил Рашид Халил

16. Бориска Николова Стоева

17. Илия Йовков Петков

18. Ивайло Денчев Ляхович

19. Стамен Димитров Стамов

20. Камелия Симеонова Борисова

21. Светомира Димитрова Димитрова

22. Стоян Демирев Грозев