Хандбалистите от Хасково доминираха на Държавното първенство в Приморско

36 отбора от цялата страна взеха участие в Държавното първенство по плажен хандбал за юноши, девойки, мъже и жени. Състезанието се проведе под патронажа заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов. 

Четири дни на плажа на ММЦ – Приморско хандбални отбори чертаеха стратегии и мериха сили за спечелване на призовото място в първенството. Най-резултатен се оказа отборът на „Асти 91” от Хасково, който грабна първото място при „юношите”. След тях се наредиха хандбалистите на „Труд”, а третата позиция остана за „Реховец”-Горна Оряховица. При девойките след победа над миналогодишните медалистки  от Панагюрище със златото се окичи отборът на Хасково. Трети останаха  състезателките на „Шумен 98”.

Без нито една загуба, миналогодишните шампиони от „Асти 91”-Хасково и тази година защитиха титлата си и заслужено завоюваха първото място при мъжете. Сребърните медали спечели „Труд”, а бронзовите – „Осъм”- Ловеч.

При жените с шампионската титла триумфира  „Панагюрище”, като победи отбора на „Шумен 98” след изпълнение на дузпи. Третото почетно място заеха състезателите на „Ники спорт” – Сливница.

Най-добрите отбори, получиха наградите си от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов на официална церемония. „За мен е истинско удоволствие, че Приморско се превърна в център на този атрактивен спорт у нас. Силно се надявам и вярвам, че нашето партньорство ще продължи и в бъдеще. Благодаря на състезателите за приятните емоции и ви очаквам догодина отново тук, за да се насладим заедно на красотата на плажния хандбал,” каза д-р Германов.

Освен купи и медали, първенците получиха и индивидуални награди. Спазената бе традицията да се обявяват и Мис и Мистър на Държавното първенство. Това  са Райна Георгиева от отбора на Хасково и Гриша Райчев от „Шумен 61”.