Благодарят на Цветан Цветанов в Бургас за новата детска градина в к-с „Лазур”

„Когато преди 3 години се срещнах с кмета на Бургас Димитър Николов, за да обсъдим реализацията на проекта за преместване на Пето РПУ в нова сграда и бъдещото откриване на новия филиал към ЦДГ „Вълшебство”, нямах колебание как да постъпя. С г-н Николов разговаряхме като бащи с по три деца и не съм се замислял дори за момент какъв е правилния начин на действие. Знам колко е важно за родителите да бъдат спокойни, че децата им се отглеждат в прекрасни условия”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Бургас. Той присъства на откриването на новия филиал на ЦДГ „Вълшебство” в к-с „Лазур”. В официалната церемония се включиха водачът на листата на ГЕРБ в областта Ивелина Василева и кандидати за депутати. Лентата на обновената сграда бе символично прерязана от кмета на община Бургас Димитър Николов и официалните гости. Цветан Цветанов подари икона на Богородица с младенеца, която да закриля децата и всички възпитатели в новата детска градина.

Пред журналисти той коментира, че в платформата на ГЕРБ е заложено стимулиране на тридетния модел, както и възможности за справяне с демографската криза.

„В програмата ни за управление сме акцентирали върху това да няма ограничения на семействата по отношение на използване на Фонда за ин витро. Защото няма нищо по-хубаво от това да се даде шанс на едно младо семейство с проблем, да има свое дете”, допълни Цветанов.

Кметът Димитър Николов сподели по време на откриването, че е получил голяма подкрепа и съдействие от Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи. Тогава градоначалникът е провел срещи с него и му е споделил за сериозния проблем, свързан с тогавашния статут на детското заведение. До 1989 г. то функционира като детска градина, но след демографския сврив в сградата до преди година се помещава Пето РПУ. Бургаските родители са пожелали настойчиво обектът отново да отвори врати за техните деца. По думите на Димитър Николов този ангажимент е бил приет отговорно и сериозно от  Цветан Цветанов, който е съдействал за финансиране и осигуряване на нова сграда за полицейското управление.

Една година след началото на ремонта на бившото Пето РПУ, най-новата и модерна детска градина в морския град вече ще посреща 120 деца. Те ще играят и прекарват деня си в просторни помещения с ново обзавеждане по всички европейски изисквания. С отварянето на заведението ще бъде решен и проблемът с броя места в детските градини в Бургас.