Водачът на листата на БСП лява България Петър Кънев: „Бургас се нуждае от силна икономика и промишленост“

Темата за промишлеността и икономиката на Бургас е много важна и тя е от национално значение, заяви на среща с журналисти водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2 – ри МИР – Бургас Петър Кънев. За съжаление ситуацията съвсем не била оптимистична. Като пример за влошената обстановка той посочи бургаската рафинерия, където работните места в момента са пет пъти по – малко в сравнение с предходни години. Кънев подчерта, че заради нестабилната политическа ситуация в България, чуждестранните инвестиции у нас са по – малко от средствата, които идват в страната ни от работещите в чужбина и емигранти.

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2 – ри МИР Бургас сподели впечатленията си от срещите в региона. Като успешен кмет той посочи градоначалника на Община Камено инж. Стефан Бонев, който превантивно е взел мерки срещу наводненията. Той спомена и за амбицията на кмета на Община Карнобат Георги Димитров за развитие на региона като промишлен център. Проблемът, който съществува и на национално равнище, е в липсата на инженерни и други кадри.  Ако например са нужни 2 000 мениджъри и икономисти, завършващите тези специалности били 20 000. От конкретно решение се нуждаят проблемите с отнетите общински гори в община Малко Търново. Като служители на митницата и границата пък трябвало да бъдат назначавани хора, трайно живеещи в района, а не кадри от други населени места. Отварянето на Малко Търново към морето не бил политически въпрос, а икономически и демографски. Като важни за региона приоритети Кънев посочи решаването на проблема с пътя Летище Бургас – Слънчев бряг и ефективното използване на Пристанище Бургас за граждански цели.

Той твърдо заяви, че българските политически сили трябва да се обединят около дългосрочни национални приоритети като образование, пенсионна и административна реформа и най – важното – стабилна и модерна икономика. Петър Кънев заяви, че ще работи за интересите на Бургас и областта и ще призове колегите си от всички политически сили да го направят.