Инж. Костадин Марков: Изграждането на обходите на Бургас ще ни спаси от шум и задръствания

„Най-голямата опасност за развитието на регионите са спрените еврофондове”, каза в дебат по БНР инж. Костадин Марков, водач на листата на Реформаторски блок – Бургас. Той призова служебното правителство незабавно да вземе мерки, за стартиране на разплащанията по оперативни програми „Регионално развитие“ и „Околна среда”, за да се предотврати вълната от фалити.
Инж. Марков участва в дебата заедно с представители на 5 политически партии. Освен водач в листата на реформаторите, той е зам.-председател на СДС и зам.-кмет по строителството в Община Бургас. Според него инфраструктурата е изключително важна, защото без нея няма как да има инвестиции, производство и туризъм.
„За съжаление при нейното изграждане липсва дългосрочна стратегия”, заяви инж. Марков, посочвайки за пример АМ „Тракия”.
„Сега трафикът от магистралата се влива в Бургас, преминавайки през центъра на града. Бургазлии недоволстват, а туристите се изнервят и то основателно. Замърсен град от колите в задръстванията, затруднен живот за местните жители, трудно стигане до туристически дестинации. Затова е изключително важно Бургас да има южен и северен обход. А това означава пътен възел „Запад” да бъде доизграден с помощта на държавата, а улица „Крайезерна” да стане четирилентова, за да може трафикът да се изнесе от града и да се пренасочи директно на юг ”, допълни още заместник кметът на Бургас.
Той призова именно регионалната политика да е темата, около която да се обединят всички кандидат-депутати от Бургас.
Реформаторски блок участва на парламентарните избори с №7 в интегралната бюлетина.