Куклен театър в Mall Galleria Burgas

Ваканцията свърши, но забавленията в Mall Galleria Бургас продължават. Търговско-развлекателният център остава запазена територия за децата и през есента и зимата. Всяка събота напълно безплатна театрална програма ще радва най-малките посетители на мола.

Детските представления, организирани съвместно с Държавен куклен театър Бургас, започват от 20 септември и ще се провеждат в залата на ниво 1 от 16:30 ч. Програмата включва любимите на децата спектакли: „Забава в горската дъбрава”, „Спящата красавица”, „Двете принцеси” и много други заглавия. Детските съботи крият и множество изненади. Специално организирани работилнички ще учат малчуганите как се правят куклите за театър, ще ги връщат години назад и ще им демонстрират играчките на баба и дядо, ще им покажат как да си направят театрални маски, картички и живописни отпечатъци от бои. Децата ще участват на сцената като истински актьори. Техният талант, сръчност и въображение ще бъдат стимулирани с много хумор, музика и игри.

Винаги неповторимите и изненадващи детски съботи в Mall Galleria Бургас вече се превърнаха в традиция. Амбицията на организаторите е тук децата не само да се забавляват, но и да открият любовта към театъра и изкуството, да се учат да бъдат добри.

Търговският център е вече познат в града като мултиактивно средище, което училища и детски интитуции избират за своите инициативи. Дни преди старта на учебната година с щуро детско парти тук официално беше открит Центърът за ранно чуждоезиково обучение “The cool school”. Десетки деца се забавляваха с най-смешния клоун, дошъл от кукления театър, за да им покаже как се учи най-леснто и интересно.

Неслучайно детската езикова школа беше избрала Mall Galleria Бургас, за да даде старт на своята първа учебна година. През последните години молът се наложи като едно от предпочитаните от децата места за забавления. Освен с многобройни магазини за играчки и дрехи и аксесоари, той разполага и с най-атрактивните в града центрове за игра. Тук малките посетители могат да изживеят емоцията на 4D киното и битките с лазерни пистолети, лабиринтите, пързалките, електронните игри, както и да гледат най-хитовите анимационни филми като „Как да си дресираш дракон 2“ и „Самолети: Спасителен отряд“. А неизброимите празнични промоции го превръщат в истински хит.

В началото на учебната година молът влезе в ролята на помощник на децата и родителите в подготовката им за училище, а 15 септември се превърна в истински празник. Хиляди ученици използваха невероятните възможности на традиционното „Училище за забавления”. Молът обеща ваучери за безплатен сладолед на първите 200 деца-посетители и те свършиха само за един учебен час – 40 минути. Много от децата, предварително подготвени с брошури в ръце, избираха най-примамливите предложения – кино, игри, лакомства. По-големите дори пазаруваха. Като хит сред тинейджърите се очертаха модните аксесоари, чанти, шапки и атрактивни ранички.