ГЕРБ-Бургас сигнализира в РИК за агитация в сайт и нарушения в СИК в областта

Сигнал за груба изборна агитация в деня за размисъл подадоха от ГЕРБ-Бургас до Районна избирателна комисия. В сайт www.silnabulgaria.com  в линк  „Как да гласуваме на изборите” под предлог да запознае избирателите за начина на гласуване, се извършва явна агитация. „Обучаващият” видеоматериал сочи недвусмислено номера от изборната бюлетина на ПП ББЦ  и днес все още стои на сайта.

„Това е недопустимо нарушение на Изборния кодекс, очевидно от „България без цензура” търсят и си служат с всички непозволени начини за агитация. Настояваме да се предприемат незабавни мерки за отстраняване на нарушението”, заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Още в самото начало на изборния ден, ГЕРБ-Бургас още два идентични сигнали до РИК за извършени нарушения според Изборния кодекс. Първата жалба е за нарушение на избора на несъвместимост при определяне състава  на 13 секционна избирателна комисия в Ахтопол, община Царево. В нея е включена Радослава Кичукова, която понастоящем общински съветник в ОбС – Царево от „Коалиция за България”.

Във втория случай се касае за общинския съветник Цветомир Петров Петров, общински съветник в ОбС – Камено (“Коалиция за България). Той е бил включен в състава на 2 СИК-Камено. От ГЕРБ настояват веднага да бъдат предприети действия по отстраняване на въпросните лица от съставите на секционните комисии в двете населени места.