ГЕРБ в Несебър: Стоим зад интересите на местните хора, ще подкрепяме туризма и рибарството

Създаване на Министерство на туризма, довършване на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг, подкрепа за рибарите и мерки за развитие на сектора, изграждане на по-модерна и безопасна инфраструктура бяха част от темите, които кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас обсъдиха с жителите на Несебър. Поредната среща се състоя в чителище „Яна Лъскова” в Стария град, на нея присъстваха областният лидер на партията и кандидат за депутат Димитър Бойчев, колегите му Атанас Терзиев и Любомир Йорданов.

„Ако имаше обособено и действащо Министерство на туризма, много по-лесно би било постигнато развитие по редица проблеми, засягащи бранша. Като пример мога да посоча въпроса за търсенето на нови алтернативи, с коитo да се облекчи допълнително визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус. Много важен акцент от регионалната ни програма, тясно свързан с развитието на туризма, е доизграждане на проекта Зона за обществен достъп на пристанище Бургас. Благодарение на усилията на ГЕРБ досега, вече са налице морската гара и круизните кораби. При следващ мандат на управление проектът ще бъде финализиран. Това ще се отрази положително на туристопотока в цялата област Бургас. Туристите ще посещават Несебър, който е една от най-привлекателните дестинации в региона.”, заяви Димитър Бойчев.

Конкретно за населеното място той сподели, че се предвижда изграждане на панорамен път и велоалея между Ахелой и Равда, както и на пътна инфраструктура в квартал Инцараки (Свети Влас), изграждане на ПСОВ за селата Гюльовца и Оризаре, за който в момента има отреден терен от община Несебър, реализиране на най-мащабния проект на стойност над 90 млн.лв. за пълен воден цикъл на Несебър, Слънчев бряг и близките населени места. Друг акцент, с който се ангажират от ГЕРБ, бе изграждане на рибарско пристанище и рибна борса в Несебър, както и мостик за нуждите на рибарите и местното население и за опазване на бреговата пясъчна ивица в Обзор.

„Като местни хора с Димитър Бойчев знаем какво ви вълнува и какво очаквате да бъде осъществено в Несебър. Това е и едно от нещата, с които се гордеем – нашата листа е съставена само от хора от региона. Ангажиментите, които днес поемаме пред вас, ще защитаваме на национално ниво”, коментира Атанас Терзиев.

По отношение на най-големия курорт у нас, Слънчев бряг, той допълни, че ще се търсят възможности за обособяването му като териториално-устройствена единица „курортен комплекс”. Подарък за присъстващите на сцената на читалището бе постановката „Бай Ганьо в театъра“ на ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас.