Гигантски динозаври превземат Бургас

Според учените динозаврите са изчезнали преди 65 млн. години. Един от тях обаче изненадващо се появи в центъра на Бургас.

Внушителен по размер, с огромна захапка и рога насочени напред, застанал в нападателна поза пред сградата на общината  вместо да плаши, праисторическият гущер  предизвиква небивал интерес у случайните минувачи. Много от тях не пропускат да се снимат с него.

Нашествието на страховитите гиганти в Бургас предстои. Тук е само първият от многото макети на динозаври в реални размери, които са част от поредната спираща дъха експозиция на National Geographic, носеща името „Ние сме тук!“. Неин домакин отново ще бъде Mall Galleria Бургас. Това е най-внушителната изложба за живота на динозаврите, гостувала у нас. В нея, освен специално изработени за целта огромни 3D модели на влечугите, ще можем да станем свидетели и на възстановки на естествения им хабитат, съпроводени от звукови и визуални ефекти. За малките посетители на търговско-развлекателния център ще има забавни работилници и образователни мултимедийни клипове, които ще бъдат своеобразен пътеводител към света на древните животни.

Какво още са приготвили организаторите предстои да разберем на 16 октомври, когато в Mall Galleria Бургас ще се състои официалното откриване на изложбата.