Даряваме за паметник на Калата в благотворителен спектакъл

Спомняме си за него, за великия Калоянчев  със спектакъла „Среща в Споменът“. Музикално-театралната  постановка на Нешка Робева ще бъде представена утре, 30-ти октомври от 18.00 часа на сцената на Държавна Опера – Бургас.

Това е поредната благотворителна проява в подкрепа на кампанията „Дарявам за Калата“.  Целта е изграждане на бронзова скулптура на големият български артист и бургазлия Георги Калоянчев.

Благотворителните пропуски са на стойност 8, 10, 12 лева и могат да бъдат закупени от касата на бургаската опера.

„Среща в Споменът“ е спектакъл, където стил, логика и сюжет отстъпват пред емоцията и хаоса. Може би защото спомените не се поддават на дресура, укротяване или дори на елементарно подреждане. Защо и как се появяват – никой не се наема да обясни. Може би защото… обяснение няма. В бар „Споменът“ няма места. Късметлиите, които са успели да влязат, събличат палтата, а с тях тревогите и грижите, с които ни затрупва времето, и се потапят в магията на спомените…

В бар „Споменът“ няма възраст, младите танцьори на Нешка Робева със своя невероятен талант и темперамент ще ни понесат във вихъра на танца, а музикантите от групата на Жоро Матев ще ни накарат да затананикаме заедно с тях любимите си песни.

Спектакълът е изграден по идея, хореография и режисура на Нешка Робева. В него са включени музика, песни и танци от петдесетте години до днешни дни.

На сцената ще видим Аделина Божичкова, Анета Авакян, Боряна Гинева, Валентин Иванов, Веселин Данчев, Владимир Костадинов, Галина Маринова, Гергина Иванова, Даниела Георгиева, Димитър Ранджев, Димитър Станкев, Добромира Иванова, Ева Цонева, Ивайло Стойчев, Илиана Динекова, Йоана Динекова, Катя Николова, Мартин Дойчев, Моника Величкова, Пламен Петков, Радослав Тодоров, Силвия Младенова, Радка Венкова

Музиканти и солисти: Жоро Матев, Валя Александрова, Станислав Лазаров, Алекс Недялкова, Мартина Иванова, Христо Младенов.

Инициативата за набиране на средства за паметник на Георги Калоянчев се реализира от Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера – Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас.