Ивелина Василева в „Меден рудник”: Изграждането на нова инфраструктура продължава да е част от програмата на ГЕРБ

„В регионалната програма на ГЕРБ развитието на комплекс „Меден рудник” е намерило отделно място и продължава да бъде приоритет за нас, защото това е район с голям потенциал. Той е „град в града”, с 45 000 жители по адресна регистрация, но всъщност са много повече. Сред тях има много млади хора, семейства с деца. Ето защо сме насочили усилията си в посока рехабилитация на уличната мрежа, подземна инфраструктура, облагородяване на комплекса. Бяха реализирани мащабните проекти за пречиствателна станция и ВиК мрежа, бургазлии могат да се гордеят с проекта за Интегрирания градски транспорт. Предстои да бъде изградена нова автогара в най-големия бургаски комплекс, която ще бъде централна спирка за автобусите от градския транспорт, с европейска визия и удобства за жителите, които ще я ползват. Сред тях ще бъдат и бързите автобусни линии, с които ще се стига за 9 минути до центъра на града. Поели сме ангажимент и за доизграждането на храмовия комплекс „Свети Николай Чудотворец, за който правителството на ГЕРБ многократно е отпускало средства”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева при срещата си на 1 октомври,сряда, с жителите на вилна зона „Каменица-Изворите”, разположена в непосредствена близост до к-с „Меден Рудник”. Заедно с териториалният директор Магдалена Манолова, Василева обсъди с местните хора възможностите за подобряване на инфраструктурата в района. Във вилата зона има над 50 постоянно живеещи, а през летните месеци те са значително повече. Хората са сфорирали Сдружение на собствениците, което активно поддържа комуникация с община Бургас и администрацията.

„Сами се убедихме в лошото състояние на пътя, който отвежда до вилната зона. Общинската администрация работи по този въпрос. Статутът на вилната зона е уреден с ОУП на Общината, който бе разработен и утвърден. На негова база от администрацията бе възложено изработването на опорен план с маркиране на всички имоти и тази процедура е преминала през съгласуване в РИОСВ-Бургас. Това, което предстои като следващи стъпки, е свързано с урегулиране на уличната мрежа в населеното място или така наречения план за улична регулация. Това е фазата, до която е стигнал този процес, свързан с редица тежки процедури. Към ГЕРБ бяха отправени много критики, че „асфалт не се яде”, но ние не смятаме така. Трябва да се продължи с изграждането на нормална инфраструктура, това е част политическа ни програма и ние ще продължим да работим в тази посока”, коментира Ивелина Василева.

Тя бе категорична, че обликът на Бургас се е променил коренно през последните 7 години, превръщайки се най-добрия град за живеене. „Само с изпълними ангажименти и проекти, които могат да бъдат реализирани в конкретни срокове с определени средства, тази положителна тенденция за Бургас може да продължи. ГЕРБ има силата, волята и е готова да поеме отговорността за стабилизация на страната”.