Ясна поляна се сдоби с пенсионерски клуб за Деня на възрастните хора

Хората от третата възраст в Ясна поляна с радост посрещнаха 1 октомври- Международен ден на възрастните хора. Своеобразен подарък за техния празник е новият пенсионерски клуб. На официалното му откриване присъстваха кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, главният секретар Мария Георгиева, Дукена Коемджиева – главен счетоводител, Калиопа Трендафилова – старши експерт „Култура, образование и спорт” и Георги Георгиев – кмет на Ясна поляна.

Възрастните хора посрещната с огромна благодарност подаръка на кмета Германов, който бе един от виновниците този изцяло обновен клуб да стане реалност. Той е напълно освежен с нова дограма, оборудван с телевизор, климатик, както и с необходимите маси и столове. Така необитаемото до скоро помещение се превърна в уютно място за жителите на приморското селце.

По случай празника градоначалникът се погрижи и за сутринната напитка на пенсионерите, като им подари кафе машина. За доброто настроение на гостите се погрижиха местната битова група при читалище „Л.Н.Толстой”.

Международният ден на възрастните хора бе отбелязан с танци, песни и веселие и в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна.

Празникът бе отбелязан и от Пенсионерски клуб „Морска звезда” в Приморско. Кметът Германов по традиция и тази година поздрави празнуващите и поднесе кошница с почерпка.