Масова подписка в Сливен в подкрепа на Топлофикация

Хората в Сливен са обезпокоени, че през тази зима градът им може да остане без парно отопление. Гражданите считат, че това ще бъде фатално за живота в общината. Поради големия обществен натиск „Топлофикация Сливен” инициира представително допитване под формата на подписка, която по-късно ще бъде изпратена до ангажираните държавни институции.
Дружеството отправя апел към своите клиенти да подкрепят искането му за навременни плащания от страна на НЕК. За изкупена ел.енергия националната компания дължи над 5 млн. лв. На тези средства Топлофикация разчита, за да набави суровина и да продължи да осигурява топлина на града.
В Сливен помнят времето отпреди 5 години, когато топлофикационното дружество беше пред фалит, абонатните станции – консервирани, а бита на хората – върнат със столетие назад. Благодарение на ниските цени и гъвкавата политика, ориентирана изключително към клиентите, днес ТЕЦ Сливен е възстановил производството си почти на 100%, върнал е доверието на потребителите и е единствената топлофикация в страната, която продължава да увеличава абонатите си. Сега дружеството има 12 000 абонати, а през тази зима още около 1000 желаят да се присъединят към него. Това може да се окаже невъзможно. Ако НЕК не предприеме действия по редовно изплащане на дълга си, ТЕЦ-ът ще трябва да спре да работи.
Всички училища и детски градини в Сливен са присъединени към централното отопление. От тях само 4 имат възможност за автономно захранване. Ако ТЕЦ Сливен преустанови работа, другите учебни заведения ще останат без никакво отопление в най-студените зимни месеци. Това създава огромен риск за здравето на хиляди деца в града. Топлофикация подготвя уведомителни писма до Община Сливен и Регионалния инспекторат по образование, в които иска тяхната подкрепа в борбата за оцеляване.
Гражданите, които желаят да имат парно отопление и по комфорт и стандарт на живот да останат в 21 век, могат да изразят своята подкрепа в организираната подписка в административната сграда на дружеството, в „Информационния център” на адрес бул. Хаджи Димитър” 39 – тел.: 044 623739, 0884 483 861, на фейсбук страницата на „Топлофикация Сливен”: www.facebook.com/toplofikaciasliven или на електронната поща на дружеството: toplo.sliven@sliven.net, toplo.sliven@abv.bg.