Победителките в конкурс на ГЕРБ от Бургас посетиха Европейския парламент

Победителките в два конкурса, организирани от клуб „България за младите“ към Гражданско сдружение ГЕРБ в Бургас, посетиха Европейския парламент. Пътуването до Брюксел и запознаване отблизо с работата на евродепутатите бе награда за момичетата от морския град. Силвия Дончева спечели конкурса за есе „До Брюксел и назад. Европа. Институции. Бургас. Бъдеще…”, а Евгения Николова впечатли журито с фотографията си на тема „Моят Бургас…моята Европа. Аз оставам тук!… А ти?.

В рамките на своето посещение двете момичета присъстваха на организирана презентация за работата на Европейския парламент и имаха възможността да посетят заседание на Комисията по регионална политика. Силвия и Евгения проведоха и среща с евродепутати от групата на ГЕРБ/ЕНП, на която присъстваха Ева Паунова, Владимир Уручев и Томислав Дончев.

Двете победителки в конкурсите бяха част от последната посетителска група по покана на вече назначения за вицепремиер по европейските фондове Томислав Дончев. По време на своето пътуване те бяха придружавани от сътрудника му от информационния офис в Бургас, Ясен Проданов, и разгледаха и основните забележителности  в Брюксел.

Клуб „България за младите“ продължава да работи по идеи за нови инициативи в Бургас, които предстои да бъдат реализирани.