Десетки коледни елхи, украсени от деца, грейнаха в Mall Galleria Бургас

Mall Galleria Бургас e мястото с най-много коледни елхи на квадратен метър в града. Сред пищната украса на търговско-развлекателния център се открояват 20 дръвчета, изкусно декорирани от децата на Бургас. И тази година, за трети пореден път, молът организира арт конкурса за ученици „Най-красивата елха“ и спази традицията да подари живи дръвчета на бургаските училища. Преди това обаче децата трябваше да заслужат подаръка си, като се постараят да направят елхичките най-бляскави и красиви.

Състезанието по декориране на елхите се проведе на 7 декември, неделя. В надпреварата се включиха 20 отбора от училищата „Йордан Йовков“, „Димчо Дебелянов“, „Петко Рачев Славейков“, “Добри Чинтулов“, „Братя Миладинови“ , Фондация „Шанс за децата на България” и други. Mall Galleria Бургас осигури на малките стилисти дръвчетата, а те от своя страна се погрижиха за играчките и гирляндите. Някои отбори дори сами бяха изработили украсата. Невръстните декоратори се забавляваха от сърце, показаха невероятно въображение и превърнаха дръвчетата в истински коледни символи. Всяка елха носеше своята стилистика, определена тематика и цветова гама. Това беше причината на децата да бъде поставена още една задача – да дадат най-подходящите имена на своите дръвчета. Така на терасата на втория етаж на мола се появиха „Белите гълъби”, „Коледна звездица”, „Коледен рай”, „Снежна приказка”, „Паднали ангели“ и други прекрасни творения на детското въображение.

Всичко това се случи под зорките погледи на джуджетата на Дядо Коледа, които бяха изключително затруднени да определят кое от дръвчетата е най-красиво. Затова обявиха: всички отбори са се справили успешно със задачата да създадат най-прекрасната елха. Удивени от находчивостта на участниците, те обещаха през следващата година в конкурса да бъде включена и още една „състезателна дисциплина” – за коледно дръвче с най-подходящото име.

Елхите ще красят Mall Galleria Бургас до края на декември. И тъй като са в саксии, а мотото на арт конкурса е „Да спасим дръвче”, децата ще могат да ги засадят в училищните дворове. Така бургаските училища ще получат нови 20 иглолистни дървета. А първите, които са засадили преди три години, вече са пораснали, похвалиха се учениците.