Коледен базар и празничен концерт зарадваха жителите на Приморско

Децата на Приморско зарадваха своите по-възрастни съграждани със специален коледен базар и концерт и с много настроение напомниха за наближаващите празници.

За поредна година възпитаниците на ДТФС „Приморче” с ръководител Мария Върбанова представиха своите умения пред многобройната публика в Приморско. Залата на напълно обновеното читалище се оказа тясна за всички желаещи да се възхитят на малките таланти. Преди концерта децата бяха  организирали коледен базар с най-различни вкусотии. Кексове, еклери и коледни сладкиши бяха изкупени за броени минути от гостите им. В празничния концерт участие взеха  още  децата от ТК „Съншайнс” с ръководител Ива Петрова и ДФФ „Урдовиза” с художествен ръководител Златка Ставрева. Великолепните изпълнения на самодейците предизвикаха бурни аплодисменти сред  зрителите.

Официален гост на детския коледен концерт беше кметът д-р Димитър Германов. Той поздрави всички присъстващи – гости и  изпълнители, и отправи пожелание новата зала в читалище „Самообразование 1919”винаги да бъде така пълна. Гости на концерта бяха и зам. кметът Милчо Милев, Миглена Барцулева председател на Общински съвет Приморско и Общинският съветник Захарина Неделчева.

Освен поздравления и аплодисменти малките артисти получиха от общинска администрация и пълни кошници с шоколади.

Коледните концерти ще продължат и днес, 19 декември, от 17.30 часа в читалище „Отец Паисий” в Ново Паничарево и от 18 часа в читалището в Китен. На 20 декември /събота/, от 17.00 ч. концерт ще се проведе в Ясна поляна. Непосредствено преди празниците на 23 декември /вторник/, от 18 часа самодейците от ФА „Приморско” ще поздравят жителите и гостите на Приморско, а по същото време във Веселие също ще тече празничен концерт на Дамската битова група. Концерти ще продължат в Приморско и на 30 декември /вторник/, с участието на Група за стари градски песни „Морска звезда”, а на 31 декември всеки, който избере морския курорт да посрещне Нова година, ще попадне в център на много веселие, музика, танци и новогодишна заря.