Несебърските художници подредиха никулденска изложба

Кметът на Несебър Николай Димитров откри традиционната празнична експозиция

Кметът на община Несебър Николай Димитров откри традиционната изложба, организирана от Дружеството на несебърските художници и посветена на големия християнски празник Никулден. Експозицията е подредена в залата на градската галерия в Несебър. Откриването й събра множество гости и почитатели на съвременното изобразително изкуство.
Несебърските художници представиха най-добрите си творби в сферата на графиката, живописта, пластиката и приложното изкуство. Изложбата се превърна в поредната илюстрация, доказваща афинитета на творците в морския град към качествени художествени творби. Те зареждат посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията, вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите.
„За мен е голямо удоволствие да съм тук! Искам да благодаря на Дружеството на несебърските художници, тъй като те винаги са се отзовавали на всички мероприятия. Те, със своите произведения, са част от визията на община Несебър”, каза в приветственото си слово кметът Николай Димитров. Той допълни, че Общината осигурява средства, полага грижи и усилия, а дори и в условията на криза успява да подпомага разнообразни дейности и най-вече – творците и художниците, културата, социалната политика и др. Г-н Димитров изтъкна, че община Несебър работи в синхрон с местния парламент и че така трябва да бъде и занапред – всички да са единни и задружни.

„Винаги съм казвал, че община Несебър е стабилна във всяко едно отношение – инфраструктурно, финансово, културно, политическо, в социалната сфера и затова тя не води политика на оцеляване, а на планиране, дългосрочно развитие и растеж”, каза още градоначалникът. Той се ангажира както досега, така и занапред Общината заедно с Общинския съвет да подкрепят всяка стойностна изява, като като изложбата.