Остров Света Анастасия в челната тройка на „чудесата“

Остров Света Анастасия има реален шанс да спечели надпреварата за  „Чудесата на България“, след като благодарение на гласуването през последния месец попадна в челната тройка на претендентите за престижната титла.

Между първите три  туристически обекта ще бъде избран победителят за 2014 година, а финалът ще бъде излъчен на живо по БНТ на 18 декември.

До 15 декември продължава онлайн гласуването, в което всеки, който желае може да подкрепи най-новата атракция на Бургас, без аналог в България. Гласуването става от официалния сайт на кампанията: http://www.bgchudesa.com/glasuvane/atraktsii.html

Може да се гласува всеки ден.

В топ 3 на „Чудесата на България“ към този момент са Остров Света Анастасия (Бургас), Крепост Трансмариска (Тутракан) и Крепост Перистера (Пещера).

Остров Света Анастасия отвори врати като туристическа атракция това лято, след пълна реставрация и само за няколко месеца посрещна над 45 000 гости. Обектът е привлекателен както за туристите, така и за местните хора със съчетанието на  богата история, прекрасна природа, вкусна храна, възможност за нощуване и за провеждане на лични и фирмени мероприятия.

Преди броени дни Остров Света Анастасия отвори своя Коледна къщичка в града, в която се предлага най-доброто от менюто на островния ресторант и Лекарна – вино „С вкус на приключение“, чай от Острова, сладко от зелени смокини, бира „Гларус“, рибена чорба и всякакви морски деликатели.