Диана Йорданова: Свидетели сме на поредният популистки ход от страна на БСП без никаква ефективност на гърба на българските граждани

Свидетели сме на поредният популистки ход от страна на БСП без никаква ефективност на гърба на българските граждани. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Йорданова на брифинг в парламента във връзка с предложението на БСП за удължаване на срока за получаване на необлагаемия минимум до 1 май.  „Предложението, което сега се сетиха да внесат, е твърде закъсняло. Това можеха да го направят, когато управляваха, когато премиера Орешарски беше все още министър-председател и да го предвидят, когато правеха промени в Закона за облагане доходите на физически лица”, посочи тя.

Йорданова припомни, че в края на миналата година, когато този закон се е приемал, предложението е било отхвърлено. „Да, ние не го приехме поради една причина – тогава още ги предупреждавахме: „Колеги, правите огромна грешка, заблуждавате българските граждани”. В обхвата на този закон има хора, на които няма да бъдат възстановени сумите”, поясни тя. Йорданова подчерта, че това е евтин популизъм на гърба на хората, тъй като всеки лев отговоре означава, че те отпадат от даденото облекчение. „Сега да се прави такъв популистки ход и да се каже колко сме загрижени за хората, просто е излишно. Те много добре знаеха, че хората няма да могат да се възползват от данъчното облекчение, което беше предложено. Свидетели сме на поредният популистки ход от страна на БСП без никаква ефективност на гърба на българските граждани”, каза още Диана Йорданова.