Представители на над 100 китайски предпирятия идват на бизнесфорум по Черноморието

Българо-китайската асоциация за търговия и инвестиции (БКАТИ) отвори вратите си на 29 януари за всички, които искат да се запознаят отблизо с представителите на асоциацията и текущите проекти, по които се работи.

През изминалата година БКАТИ работи по няколко основни проекта. Сред тях са побратимяването на Бургас със старата столица на Китай – Нандзин, както и организирането на българо-китайски бизнес форум на родното Черноморие. Този проект се оказа по-мащабен от планираното и затова изпълнението му бе отложено за есента на тази година. Очакват се представители на над 100 големи китайски предприятия да посетят събитието, за да споделят и разширят своите инвестиционни планове за нашия пазар.

БКАТИ е създадена през 2014 година в град Бургас. Основната ѝ цел е да подкрепя бизнес отношенията на фирми вносители и износители от морския град, както и да насърчава китайски компании да инвестират в региона. Дейностите на организацията са свързани още с координацията на икономическите и професионалните интереси на бургаски и китайски дружества; с организиране на делови срещи и всякакви други форми на обмяна на опит за всичко, което се отнася до българо-китайските бизнес отношения. Партньор в дейностите на бургаската асоциация е една от най-известните китайски организации за чуждестранни инвестиции “Jiangsu Foreign Investment Bureau”.