Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев проведе приемен ден с жителите на с. Момина църква

Състоянието на общинските пътища, нанесени щети от последните наводнения в района и изграждането на ограда на българо-турската граница бяха сред основните теми, които жителите на с. Момина църква поставиха пред народния представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев. Областният лидер на партията проведе поредната си открита приемна в община Средец, а в нея взеха участие голяма част от жителите на селото. На срещата присъстваха кметът на селото Огнян Огнянов и членове на общинското ръководство на партията. Местните хората отправиха въпроси за влошеното състояние на пътя с.Факия-с.Момина църква, както и за проблемни участъци в самото населено място.

„Запознат съм с проблема с пострадалата инфраструктура в с. Момина църква, при последните проливни дъждове са нанесени щети по нея. Пътищата в самата община са от компетенцията на общинската администрация, но ще проведа разговори с кмета г-н Жабов в тази връзка. В община Средец бе обявено и бедствено положение, пострадаха много населени места. Възможности могат да се търсят от Фонда за бедствия и аварии, ако се отпуснат средства за частичен ремонт. За цялостен обаче ще е необходимо да се кандидатства за европейски средства чрез проект“, коментира Димитър Бойчев пред жителите на с. Момина църква.

Той отговори и на въпрос, свързан със стопанистването на язовирите и тяхното състояние. „По данни на МОСВ описаните в началото на месец декември м. г. 268 язовира с неустановена собственост, собствеността на 253 от тях е изяснена. Контролът върху останалите 15 е поет от областните управители. Правителството работи усилено в тази посока, изготвените промени в Закона за водите вече са на междуведомствено съгласуване. С тях се определя единният държавен контролен орган, който да следи за състоянието на всички хидротехнически съоръжения на територията на страната – Държавната агенция по метрологичен и технически надзор“.

По време на приемния ден жителите на средецкото село коментираха с народния представител от ГЕРБ и некачествения ремонт на читалище „Светлина -1906”. Той е извършен преди близо 6 години, но към настоящия момент сградата се руши и трябва да се вземат мерки. Читалището е емблематично за селото място и е една от сградите с най-добра архитектура в община Средец. Димитър Бойчев се ангажира да разговаря с кмета Жабов какви са възможностите за опазване на сградата и предприемане на мерки за ремонт. „Хората от с. Момина църква имат и проблем с недостатъчно високото напрежение в електрозахранването. Посъветвах ги да да входират молба до съответното електоразпределнително дружество и възоснова на нея да отправя парламентарно питане по въпроса. Хората се интересуваха и от изграждането на ограда на българо-турската граница. Тя ще повлияе положително на имиграционния поток, ще даде добри резултати и значително ще намали броя на бежанците“, заяви бургаският депутат.