Онлайн Европейски ден на труда дава шанс за работа в Хърватска

Информационна среща по проект „Модернизиране на системата за предоставяне на услуги” ще се проведе в Бургас на 5 март. На форума ще се предоставят възможностите за обществените терминали /киоски/ – оповести на пресконференция Пенка Кирилова, директор на Регионална служба по заетостта-Бургас. Чрез терминалите всеки сам би могъл да получи информация за работа или преквалификация, както и за собствения си график, ако е регистриран в Бюрото по труда.

С наближаване на активния туристически сезон се увеличават и възможностите за работа в чужбина. Агенцията по заетостта набира 60 сътрудници за работа в ресторантите на МакДоналдс Юг в различните части на Германия. Търсят се и сътрудници в ресторантския мениджмънт.

Лятна заетост, предимно за млади хора,  предлага и Хърватия. EURES Хърватска организира първия си онлайн Европейски ден на труда „Seizе the Summer”, който ще се проведе на интернет платформата www.europeanjobdays.eu на 5 март.

В Европейския ден на труда ще участват малък брой работодатели със специфични потребности, но с много свободни работни места. Най-много възможности има за туристически аниматори, които владеят различни езици. За курортите по адриатическото крайбрежие на Хърватска ще се търсят още опитни готвачи, сервитьори, рецепционисти и лицензирани спасители.

Кандидатите за участие в Европейски ден на труда трябва предварително да се регистрират на интернет платформата на EOJD „Seizе the Summer”, като изберат “Register for this Event”  и следват инструкциите. Така ще могат да разгледат регистрираните работодатели и да кандидатстват за обявените свободни позиции.