Бургаските художници правят изложба „помогни си сам”

Благотворителна изложба ще бъде открита на Благовещение в залата на бургаските художници. Събраните средства са необходими, за да се покрие натрупания дълг към областна управа от наем за годините от 2000 до 2008. След това наем не се плаща, но пък се трупат лихвите от необслужвания дълг. И така от 8000 лева първоначално сумата вече е около 11 хиляди, сподели за ndbrega.bg Митко Иванов, председател на Дружеството на художниците – Бургас.  Картините ще се събират между 20 и 23 март, поясни той.

На повика „нека си помогнем сами” пръв е откликнал Стоян Цанев. Очаква се между една и три творби да представят членовете на бургаската група художници,  които са повече от 100. Митко Иванов се надява в изложбата да участват и творци, които не членуват в дружеството към СБХ.

Изложбата ще бъде открита в 18 часа на 25 март.

Каквото зависи от самите художници – ще бъде направено. Каквото зависи от ценителите на изобразителното изкуство в Бургас – предстои да разберем. Останалото – зависи и от съпричастността на всички към проблемите на творците в града. Защото  нали точно творците правят Бургас уникален и предпочитан. Нека покажем, че сме с тях!