Бургаски ученици мерят знанията си по история в състезание „Моята България”

Ученици от пет училища в Бургас ще участват в състезание по история „Моята България”. Събитието е организирано от Младежка Банка Бургас, „Обществен дарителски фонд – област Бургас” и СОУ  „Добри Чунтулов” със съдействието на Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието Бургас и Военен клуб Бургас. Мотото на събитието е «Народ, който не помни миналото си, няма бъдеще». Надпреварата е посветена на 137 години от Освобождението на България.

Основната идея на състезанието е развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците, както и повишаване на уменията им за работа в екип, като същевременно се повишат и задълбочат познанията им по Българска история. Отбори от училищата „Братя Миладинови”, Васил Априлов”,”Княз Борис I”, Английска и Природоматематическа гимназии ще представят мултимедийни презентации по предварително зададена тема от българската история.

Крайните победители ще бъдат определени от компетентно жури в състав: Владимир Анегностов – уредник в Исторически музей – Бургас, Деан Божинов – старши експерт по обществени науки и гражданско образование към РИО -Бургас, Владимир Бошнаков – началник сектор „Военни клубове” към отдел Военно – почивно дело на ИА „Военни клубове и военно – почивно дело”, Пламена Стоянова – младши експерт – Военен клуб- Бургас, Георги Николчев – председател на Обществен дарителски фонд – област Бургас. За определяне крайният победител ще допринесе и вота на публиката.

Състезанието ще се проведе на 6 март от  15 часа в зрителната зала на Военен клуб – Бургас.