Млади футболисти от Приморско триумфираха на Областно първенство в Бургас

ФК „Ропотамо” – Приморско завоюва първото място в Областното ученическо първенство за деца

Футболен клуб „Ропотамо” – Приморско се завърна със „златна” купа от Областното ученическо първенство по футбол за деца 5-7 клас. Състезанието се проведе в Бургас.

Приморските футболисти се изкачиха на първото място след оспорван мач срещу отбора на Несебър. И двата отбора – финалисти демонстрираха изключително атрактивна игра в двете полувремена на решаващата среща. Равният резултат от 1:1 наложи решаване на мача с изпълнение на дузпи. Добрата подготовка и здравата психика помогнаха на футболистите на Приморско да спечелят надпреварата  при  резултат 6:5.

„Тази победа от Областното първенство по футбол ни дава възможност да  представим Бургаска област в по-горния етап – „Зона”. При добро представяне  на зоната ще вземем участие и на финалите от Републиканското първенство”, коментира известният футболист Петър Жабов, който тренира децата от ФК „Ропотамо” – Приморско.WP_20150325_001

Добрите резултати на футболистите от Приморско идват, след като с тренировъчната дейност се захваща Петър Жабов. Той  е бивш футболист на „Черноморец” (Бургас). Играл е за „Нафтекс” и ЦСКА, а през 2005 г. е и капитан на младежкия национален тим. След това футболът го отвежда в Италия, където се състезава за няколко италиански тима.

Сега Жабов предава уменията си на децата от ФК „Ропотамо” – Приморско.

Професионалните тренировки и добрата спортна база в морската община също помагат на футболните надежди да записват все по-добри резултати в различни първенства.