Стартира пролетното почистване на Бургас

С настъпването на пролетта и наближаването на големия християнски празник Великден Община Бургас започва ежегодната си акция за почистването на града. Тя ще се извършва по график както в Бургас, така и във всички съставни селища.

Специално внимание ще се обърне на дъждоприемните шахти, крайпътните участъци и плажните ивици. От тези места екипите по чистотата ще събират строителните, едрогабаритните и растителните отпадъци. Улиците ще се мият по график.

В рамките на „Пролетно почистване 2015“ ще започне подмяната на 100 амортизирани улични кошчета, както и на  800  съда  от 1,1 м3 разположени на територията на града.

Жителите на Бургас също могат да се включат в акцията като почистят  пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата си. За всички, ще бъдат осигурени чували, ръкавици и своевременно извозване на събраните боклуци. Материалите се получават от дирекция „Околна среда“ – адрес ул. „Шейново“ 24, бивш Профсъюзен дом, ет.2, ст.201 или от сградата на съответната административна дирекция по местоживеене, като раздаването ще започне от 24.03.2015 г.

Старите мебели  и други едрогабаритни отпадъци, както и строителните отпадъци от ремонти в домакинствата, могат да бъдат предадени на Консорциум „Титан Бургас“ абсолютно безплатно само срещу едно обаждане на тел. 056/852337 или 056/844 820.

За по-добрата организация на почистването е необходимо гражданите да се съобразят с  графика за измиване на улиците в съответния район и да не паркират автомобилите си в зоната.

За допълнителна информация: тел. 056 843 891 и 056 827 784 – дирекция „Околна среда“.

Графика за миене на улици на територията на гр. Бургас вижте ТУК.