Летящ акордеон в Бургас за деня на книгата

Ина Иванова представя новата си книга в залата на Регионалната библиотека на ул. „Булаир” 10

Не случайно Ина Иванова идва в Бургас на 23 април, за да покаже новата си книга „Летящ акордеон”.  Това е дата, когато в цял свят на почит са книгите и техните автори.  Разказвачката ще бъде представена от друга разказвачка – Керана Ангелова. Събитието ще започне от 18.30 часа в залата на Регионална библиотека „П. К. Яворов” на ул. „Булаир”.

летящ акордеон„Летящ акордеон” е четвъртата книга на Ина Иванова. Спечелила е проект по програмата на община Пловдив за финансиране на важни за града издания. За нея Александър Секулов пише: „Ина Иванова разказва какво се случва между отварянето и затварянето на клепачите. В рамките на този миг светът губи крехкото си равновесие, а човек вижда успоредни светове, среща непознатите души в себе си. След този миг всичко продължава да бъде същото. А всъщност не е. Нещо дразни погледа на човека. Като мигла под клепачите. Знак, че е видял.”

Ина Иванова е родена през 1975 г. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“  и „Името на неделята“ както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга).

Публикувала е в сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“. Редактор е в екипа на сп. „Но поезия“.

Със сборника разкази „Името на неделята“ печели Голямата награда в Национален литературен конкурс „М. Неволин“ 2012. Критиците я определят като „оригинална, иронична, самоиронична, фина и деликатна, изключително модерна в подхода си към писането“.