110 израелски туристи дадоха начало на сезона в Слънчев бряг

Първата група израелски туристи, които ще почиват в Слънчев бряг това лято вече пристигна на летище Бургас с полет от тел Авив.  Те бяха посрещнати по традиционен български обичай с цветя, хляб и сол, поднесени от красиви девойки от Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър. Церемонията бе организирана от почетния консул на Държавата Израел в Бургас Орлин Мандов и Община Несебър. Домакини-посрещачи бяха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместникът му по туризма Лазар Япаджиев. Сред официалните лица на събитието бяха зам.-кметът по бюджет и финанси на община Бургас Красимир Стойчев,  началникът на РУП Несебър Живко Даскалов. Да посрещне първите гости на летището дойде и директорът на ОДП – Бургас Калоян Калоянов.Без име

110-те гости от Израел са настанени в хотел „Платинум”, където ще останат до края на седмицата. До края на април израелските гости ще имат по-кратки престои – 3-4 дневни, а след 3 май почивките им ще бъдат с по-продължително времетраене.

„Въпреки прогнозите за слаб сезон, нашите очаквания са за повече туристи от Израел, в сравнение с миналата година. Ние правим всичко възможно да засилим сигурността, за да могат нашите гости да се насладят на почивката си. Тази година  мерките за сигурност са по-стриктни, като е осигурена и динамична схема на охрана. Стараем се да осигурим приятни изненади, разнообразни атракции, които не само ще им оставят прекрасни спомени, но и ще ги подтикват да се връщат отново”, сподели Орлин Мандов.  Според него печелившата формула за добър сезон е по-голямо предлагане на по-ниски цени. Това е възможно при удължаване на сезона до 6 месеца чрез минимум десет атракции, които ще работят целодневно. Една от тях би могла да бъде винарна, която да е за дегустация, а не за консумация. Такава актракция ще бъде аквариума, който се изгражда в Несебър.IMG_5483 copy (1)

Основният двигател туристите да идват много преди официалния сезон е добрия синхрон между израелския туроператор и хотелиерът на „Платино”.  Първите гости пристигнаха ден по-рано, в сравнение с миналата година. Доброто сътрудничество между туроператори, хотелиери и община Несебър дава основание да се очаква силен и по-продължителен сезон. Миналата година в „Слънчев бряг” са почивали 99 600 израелски туристи.