Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов се изправи пред съда

Окръжният съд в Бургас даде ход на наказателно дело срещу бившия кмет на Царево Петко Арнаудов.
Арнаудов е подсъдим по обвинение в това, че през 2005 година е нарушил служебните си задължения по Закона за устройство на територията и Закона за общинската собственост, с цел да набави за „Петров комерс 99“ ЕООД облага.

През септември същата година Арнаудов сключил договор с фирмата за продажбата на недвижим имот в квартал „Василико“ – частна общинска собственост, за сумата от 31 800 лева. Цената била толкова занижена, че община Царево е ощетена със 137 800 лева, пише в обвинителния акт.

Делото срещу Арнаудов е въз основа на подаден от община Царево граждански иск, припомня БТА.

По време на съдебното заседание бяха разпитани двама служители на община Царево. Изслушани бяха две вещи лица, изготвили съдебно-оценителска експертиза за пазарната стойност на имота и съдебно-техническа експертиза за промените в плана за регулацията му.

Защитниците на подсъдимия оспориха заключенията на двамата експерти и поискаха съдът да не ги цени при произнасяне на присъдата.

Процесът срещу бившия кмет на Царево ще продължи на 18 юни, за когато са призовани за разпит неявили се днес двама свидетели.